Vandaag op het menu: goed geluid. Akoestiek in een restaurant.

Slechte akoestiek in een restaurant

Nummer 1 ergernis in een restaurant: herrie.

Ken je dat: je komt een restaurant binnen en het is nog rustig. Elk woord wat jullie zeggen klinkt hol, je hebt het gevoel dat iedereen het kan horen. Na een uurtje is het gezellig druk, het restaurant zit vol. Je moet voor je gevoel schreeuwen naar elkaar om elkaar nog te verstaan. Vooral de oudere gasten hebben hier last van en zullen misschien geen 2e keer terug komen.

Als je dit herkent dan is het duidelijk niet goed met de akoestiek van dit restaurant. Waarschijnlijk zijn er harde materialen verwerkt in het interieur: helemaal de trend van het moment. Staat mooi, lekker strak en stoer. Maar voor het geluid een ramp.

Ook het personeel leidt onder slechte akoestiek

Niet alleen voor de gasten is dit vervelend, ook het personeel heeft er last van. Met te veel herrie kunnen zij de klant niet meer verstaan bij het opnemen van de bestellingen. Ze moeten dus vragen het te herhalen of, nog erger, het verkeerde gerecht wordt geserveerd. Personeel zal sneller vermoeid zijn, ze leiden aan concentratieverlies en aan het eind van de dag hebben ze hoofdpijn en piepende oren.

Met beter geluid smaak het eten weer beter

Gasten die tevreden zijn, personeel dat met plezier hun werk doet: dat is waar het een restaurant eigenaar om gaat. Als ik daar vanuit mijn expertise aan kan bij dragen doe ik dat graag. Niet door het bakken van een ei maar door goede geluid dempend materialen te verwerken in de ruimte.

Heeft u een restaurant en heeft u plannen om te gaan verbouwen? Schakel mij dan in: we houden direct bij de start van het ontwerp rekening met de akoestiek (geluid en omgevingsgeluid).  We kunnen meer dempende materialen toevoegen waarbij we rekening houden met een goede absorptie van het geluid én met het onopvallend verwerken ervan. We kunnen bijvoorbeeld akoestische panelen verstoppen achter een foto, wanden kunnen worden voorzien van akoestisch spuitwerk. Er zijn tal van mogelijkheden, ik bespreek ze graag met u.

 Zorg voor een goede akoestiek dan blijft het gesprek aan tafel ook echt een tafelgesprek.